Met ingang van vandaag mag Richèl  zich ambassadeur noemen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland (JFSC).

“Een groot deel van mijn leven bestaat uit het tennissen en ik vind  dat iedereen minimaal de kans moet krijgen om te kunnen sporten. Een belangrijke parallel dus met het JFSC. De visie past heel goed bij mij, het stimuleren van sport, gezondheid en de component sociale ontwikkeling.

Doordat ik als topsporter veel in het buitenland ben hoop ik als ambassadeur mijn steentje te kunnen bijdragen. Door het delen van mijn ervaringen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit kan gebeuren door het maken van foto’s en korte video’s om te laten zien hoe leuk sport is. Ik wil kinderen enthousiast maken over sport en tennis in het bijzonder. Het is voor mij de mooiste sport die er bestaat. Dat gun ik iedereen.

Zelf heb ik veel geluk gehad om mijn sport te kunnen beoefenen. “Mijn ouders hebben mij vanaf het eerste moment de mogelijkheid gegeven om te tennissen. Zij hebben de tijd en energie in mij gestoken en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik weet ook dat dit niet voor iedereen geldt. Rondom toernooien in het buitenland heb ik met eigen ogen de andere kant van de medaille ervaren. Kinderen die op straat bedelen of trucjes uitvoeren voor geld.  Door dit ambassadeurschap aan te gaan, kan zorgen dat kinderen de mogelijkheden krijgen die ze verdienen.

De komende tijd probeer ik op tour weer het beste uit mezelf te halen. Als tennisster én als ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland!”

Aldus Richèl, die in gesprek was met JFSC

Eén van de eerste activiteiten waar Richèl als ambassadeur van het JFSC aanwezig is, is op 31 maart tijdens de jaarlijkse Kruisberg Trailrun, een hardloopevenement in Doetinchem.

Meer informatie over de Kruisberg Trailrun? Kijk op de website www.kruisbergtrailrun.nl .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *